La retirada de les mascaretes després de Setmana Santa, està causant enrenou a les aules. Tot i que s’aixequés aquesta restricció, eren molts els alumnes que seguien portant-la.

Alguns venien advertits des de casa, altres per por de contagiar-se però hi va haver molts que després de dos anys amagant-se darrere d’elles els feia vergonya ensenyar la cara.

Són molts els xavals que se senten còmodes amb el seu ús, sobretot en aquelles edats que estan en ple procés de canvi físic, buscant amagar pèl o granets típics de l’adolescència.

Aquest problema va més enllà de les escoles, alguns fins i tot l’arrosseguen a la seva vida familiar, impedint visitar restaurants amb la família per la vergonya de retirar la mascareta.

Què fer si el meu fill no es vol retirar la màscara?

En aquells que no se la treuen per por del virus, serà important invertir temps a explicar-los com funcionen els virus, què són, com es contagien…

Però, i aquells que no la treuen per motius estètics?

Com que és un problema d’autoestima, com a pares hem de recordar la nostra pròpia adolescència i fer veure els nens que també passem per això. Això els pot fer sentir millor.

L’ús de mascareta bloqueja una part de la imatge de la cara i la tendència del cervell és a idealitzar la persona imaginant-nos que és més maco. Això els pot passar a ells, podent idealitzar-se a ells mateixos.

És important treballar amb ells la naturalitat i normalitat de cares i cossos i mostrar-los la nostra confiança.

Els filtres de les xarxes socials tampoc estan ajudant en aquest aspecte ja que volen assemblar-se a aquests influencers que la majoria de vegades apareixen retocats.

Un altre dels punts clau per ajudar-los, és que aprenguin a solucionar ells els problemes proporcionant-los les eines adequades i que se sentin realitzats i amb més confiança en ells mateixos quan ho resolguin.

Durant tota la pandèmia s’han hagut d’adaptar i moltes vegades no assumíem que ells tenien problemes per pair el que estava passant. La retirada de les mascaretes porta efectes de l’estat d’ànim que han anat arrossegant durant aquests dos anys i els hem d’ajudar a superar aquestes pors.