El Servei d’Ocupació de Catalunya i la Fundació Siurana posen a disposició de les persones sense feina diferents cursos subvencionats per facilitar la inserció en el món laboral.

Catalunya va tancar l’any 2021 amb 369.158 persones sense feina, segons dades publicades pel ministeri de Treball. Això vol dir que al llarg de l’any es va reduir el nombre de catalans a l’atur en 128.453 persones, una caiguda del 25,8% respecte a l’exercici anterior. Cada cop més, moltes persones que avui en dia es troben amb feina activa es gràcies a la seva formació en estudis i cursos amb l’obtenció de titulacions específiques que es requereixen per als diferents llocs de treball. Així doncs, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha posat a disposició una sèrie de cursos de formació professional de manera totalment subvencionada pel SOC, que es realitzaran a diferents entitats, com és una d’elles, la Fundació Santa Maria de Siurana (Tarragona). Aquests són programes formatius teòrics i pràctics que tenen com a finalitat millorar la qualificació professional i/o la capacitat d’inserció laboral mitjançant l’assoliment i el perfeccionament de les competències professionals de les persones treballadores. Són cursos subvencionats presencials i s’adrecen a persones treballadores en situació d’atur i un petit percentatge a treballadors en actiu, i un cop aquest curs ha estat finalitzat s’obté un certificat de professionalitat.

Els certificats són una titulació oficial que demostra la capacitació per a exercir un determinat treball en qualsevol estat de la Unió Europea. Així, dur a terme la formació per a la seva obtenció suposa entrenar-se en l’adquisició de competències i habilitats que ajudaran a l’acompliment en aquesta professió.

A data d’avui, els cursos que la Generalitat de Catalunya ha fet públics per impartir a la Fundació Siurana són; el Curs de Promoció i intervenció socioeducativa amb persones amb discapacitat, i el Curs de Dinamització d’activitats de lleure educatiu (Monitor/a). Després d’aquestes dates s’hi esperen més cursos. Aquests, consten d’una part teòrica que s’impartirà a la seu de la Fundació Santa Maria de Siurana, Tarragona, i una part de pràctiques professionals no laborals en empreses referents del sector. La seva posada en marxa serà el pròxim 7 de febrer del 2022 i el període de cada curs tindrà una durada diferent per cadascun d’ells. La Fundació també ha afirmat que la quantitat de places serà limitada a un nombre de 15 estudiants per cada disciplina. Una xifra doncs que es preveu que s’empleni molt ràpidament, per això demanen que les persones interessades s’afanyin per fer la seva inscripció a la pàgina web de la Fundació Siurana: www.fundaciosiurana.cat

Una bona iniciativa doncs per part del SOC i de totes les entitats que hi col·laboren com ho fa la Fundació Siurana, que permet als ciutadans de Catalunya obtenir noves titulacions, amb l’objectiu de millorar la qualificació dels professionals per tal de donar noves oportunitats laborals.