Els hàbits d’alimentació per a nens són una base important perquè adoptin un estil de vida saludable al llarg de la seva vida. Per això, al bloc d’avui en parlarem.

1. Menjar sense pantalles

Amb la finalitat de tenir tota l’atenció al plat, evitarem fer servir la televisió i dispositius electrònics a la taula per evitar distraccions.

2. Mantenir una rutina d’horaris

És important donar el temps necessari a l’alimentació i l’espai que calgui. Tenir hàbits és saludable, per això és crucial no modificar la planificació habitual, encara que sigui vacances o caps de setmana.

3. Menjar en família

Moltes vegades, la feina dels pares impedeix que la família faci tots els àpats junts al llarg de les setmanes. Però és important buscar el moment per coincidir pares i fills a la mateixa taula. Aprofiteu l’esmorzar o el sopar per compartir temps amb ells.

4. Beure aigua

Evitar les begudes energètiques o refrescos i optar per beure aigua com a beguda habitual, és el més sa i convenient per a la salut.

5. Rentar-se les mans abans de dinar

Asseure’s a menjar és un dels moments perfectes per establir normes de protocol i rutines concretes. Treballa als petits gestos perquè els vagin interioritzant com, per exemple, rentar-se les mans.

6. Els aliments no són cap premi

Igual que no s’han de relacionar alguns tipus de menjars amb els premis, tampoc s’ha de vincular cap aliment amb el càstig. Això pot influir a la relació que tinguin amb el menjar.

7. Menjar casolà

El menjar casolà sempre serà l’opció per tenir una alimentació saludable. És important. Cuinar amb els nens és una opció molt divertida, amb això aconseguirem crear una relació positiva amb el menjar i alimentar els vincles afectius.

Si vols crear uns hàbits d’alimentació per a nens, segueix els nostres TIPS!