manipulació d'aliments

Manipulació d’aliments

El curs de Manipulació d’aliments consta de 4h teòriques.
La llengua vehicular és el català, els treballs es poden entregar en català o castellà.

Monogràfic Manipulació d'aliments

Codi Curs:  302
Estat del curs: OBERT
Modalitat: Online
Preu: 12€

Saps que hi ha una sèrie de normes que cal complir a l’hora de manipular aliments? Saps que totes aquestes mesures serveixen per prevenir i evitar infeccions alimentàries? En aquest curs aprendràs com manipular aliments de forma segura seguint la normativa vigent.

A qui va dirigit?

Qualsevol persona que estigui directa o indirectament en contacte amb aliments o manipulant-los.

Descripció
  • Adquirir els coneixements bàsics establerts a la manipulació d’aliments per aplicar-los al entorn laboral.
  • Conèixer els tipus d’aliments i la contaminació a què són susceptibles, pautes d’higiene, manipulació i manteniment de locals per tal de treballar amb aliments de manera segura.
Què estudiaràs

1- Introducció
– Normativa vigent
– Sistema d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics (APPCC).
– Regles de la OMS
2- La higiene alimentaria
– Contaminació dels aliments i perills
– Malaties de transmissió
– La contaminació creuada.
– Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
– Factors de risc de creixement bacterià.
– Les toxiinfeccions alimentàries (TIA).
3- El manipulador
– Higiene personal del manipulador.
– La higiene dels estris i de les instal·lacions
-Estat de salut
-Vestuari
4- Higiene i Neteja
– L’eliminació de residus
– Control de plagues
– Prevenció de riscos.
5- Cuines Office

Titulació

Certificat Acreditatiu d’Aprofitament emès pel centre de formació Escola de l’Esplai de Tarragona (Fundació Santa Maria de Siurana)

FAQ

Algunes de les preguntes frequents que ens feu tenen una sencilla resposta aquí mateix.

Què vol dir online?

Vol dir que la formació es fa des de casa teva o des d’on tinguis connexió a internet.
Entrareu a una plataforma virtual, on s’aniran penjant les classes, on penjareu els treballs i on tindreu accés a parlar amb el vostre tutor.

Puc fer el curs encara que treballi?

Sí. Només has de disposar de temps.

Ens facilitaran les pràctiques?

Aquest curs no necessita pràctiques.

Té sortida laboral?

Totes les formacions que us oferim tenen sortides laborals. El que passa és que depenem de la oferta i la demanda que hi hagi en cada moment. El més important és que us formeu molt bé i tingueu bona predisposició laboral.

A la Fundació Siurana de Santa Maria disposem de gran varietat de cursos de formació, tant en línia com presencials. Dins de Lleure Educatiu pots trobar cursos com: monitor de lleure infantil i juvenil, curs de director de lleiure infantil i juvenil, iniciació al lleure educatiu i voluntariat, activa't al lleure i monogràfics. L'Educació al lleure és un conjunt d'activitats i experiències que es fan en el lleure d'infants i joves amb intenció pedagògica fora de l'àmbit familiar i el currículum escolar. Això els ajuda a sortir de la seva zona de confort, adquirir habilitats socials, competències i sentint-se protagonistes de la seva pròpia vida. D'altra banda, també oferim cursos de lleure escolar com les nostres formacions de coordinador de menjador, de monitor de menjador, de vetllador escolar, curs de monitor de Ludoteca i monogràfics. Amb la finalitat de fer els nostres cursos el més accessibles possibles, oferim cursos 100% online. Això permet avançar des de la comoditat de les cases, al vostre ritme i amb el suport de tutors de manera virtual. Oferim cursos com el de Coordinador de Menjador Online, Monitor de Menjador, Curs de Vetllador Escolar i monitor de Ludoteca. Per aquells que volen una formació continuada, els monogràfics són lopció perfecta. En aquest grup, destaquem cursos com la manipulació d'aliments, l'autoestima com a fortalesa, transport escolar i iniciació a la llengua de signes. A més, oferim diferents monogràfics sota demanda a entitats o grups particulars amb un mínim de 10 alumnes com: pedagogia activa, supervivència a la naturalesa, educació i intel·ligència emocional, educació i ambient, regenerar-nos: perspectiva de gènere, xarxes i emocions, psicopatologia a l'aula. Els nostres tallers formatius sempre son una bona opció per formar-se.

La clau de l'educació no és ensenyar, és despertat