PROMOCIÓ I INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA AMB PERSONES AMB DISCAPACITAT

Promoció i Intervenció Socioeducativa amb persones amb discapacitat

Els cursos de Promoció i Intervenció Socioeducativa amb persones amb discapacitat consten de 400h teòriques i 80h pràctiques.
La llengua vehicular és el català, els treballs es poden entregar en català o castellà.

Promoció i intervenció socioeducativa amb persones amb discapacitat

Data inici:  20/02/2023
Data fi: 22/06/2023
Modalitat: Presencial
Horari: 09.15-14.15
Dies: de dilluns a divendres
Lloc: C/ Sant Pau, 4 CT El Seminari

Màxim alumnes: 15 persones

Objectius

 • Organitzar, desenvolupar i avaluar intervencions de promoció i intervenció socioeducativa adreçades a persones amb discapacitat
 • Col·laboració amb l’equip interdisciplinari, utilitzant o generant, en el seu cas, els recursos per a assolir el màxim grau d’autonomia personal i inclusió a través d’ accions d’ acompanyament, tant en l’ àmbit educatiu com a social
 • Processos d’ oci i temps de lleure, entrenament en estratègies cognitives i en l’ús de les noves tecnologies i la intervenció en i amb les seves famílies

Requisits

(S’ha de cumplir una de les següents)

 • Estar en possessió del Títol de Batxiller o equivalent a efectes acadèmics.
 • Estar en possessió d’un certificat de professionalitat del mateix nivell del mòdul i/o mòduls formatius del certificat de professionalitat al que desitja accedir.
 • Estar en possessió d’un certificat de professionalitat de nivell 2 de la mateixa família i àrea professional .
 • O fer l’examen d’accés.
De què podràs treballar
 • Monitor/a educador/a de persones amb discapacitat.
 • Integrador social.
 • Monitor de serveis a la comunitat.
Què estudiaràs
 • Detectar, generar i utilitzar recursos socials i comunitaris per a la realització d’intervencions socioeducatives amb persones amb discapacitat.
 • Organitzar i realitzar l’acompanyament de persones amb discapacitat en la realització d’activitats programades.
 • Organitzar, desenvolupar i avaluar processos d’inclusió de persones amb discapacitat en espais d’oci i temps de lleure.
 • Organitzar i desenvolupar l’entrenament en estratègies cognitives bàsiques i alfabetització tecnològica per a persones amb discapacitat, en col·laboració amb professionals de nivell superior.
 • Actuar, orientar i donar suport a a les famílies
Titulació
 • Certificat de professionalitat

FAQ

Algunes de les preguntes frequents que ens feu tenen una sencilla resposta aquí mateix.

Puc faltar algun dia de classe?

És obligatori assistir al 75% de les sessions de cada mòdul.
És recomanable no faltar mai, perque les sessions són úniques i el seu contingut no el tindríeu. No obstant, si es falta s’ha de justificar amb antelació.

Quins són els requisits per accedir al curs?

Són cursos dirigits, majoritàriament, a persones que estiguin a l’atur. Després depèn de si és un curs de nivell 1,2 o 3.

Ens facilitaran les pràctiques?

Sí, per als cursos del SOC, la Fundació Siurana facilita les pràctiques per tots els alumnes.

Té sortida laboral?

Totes les formacions que us oferim tenen sortides laborals. Depenem de la oferta i la demanda que hi hagi en cada moment. El més important és que us formeu molt bé i tingueu bona predisposició laboral.

A la Fundació Siurana de Santa Maria disposem de gran varietat de cursos de formació, tant en línia com presencials. Dins de Lleure Educatiu pots trobar cursos com: monitor de lleure infantil i juvenil, curs de director de lleiure infantil i juvenil, iniciació al lleure educatiu i voluntariat, activa't al lleure i monogràfics. L'Educació al lleure és un conjunt d'activitats i experiències que es fan en el lleure d'infants i joves amb intenció pedagògica fora de l'àmbit familiar i el currículum escolar. Això els ajuda a sortir de la seva zona de confort, adquirir habilitats socials, competències i sentint-se protagonistes de la seva pròpia vida. D'altra banda, també oferim cursos de lleure escolar com les nostres formacions de coordinador de menjador, de monitor de menjador, de vetllador escolar, curs de monitor de Ludoteca i monogràfics. Amb la finalitat de fer els nostres cursos el més accessibles possibles, oferim cursos 100% online. Això permet avançar des de la comoditat de les cases, al vostre ritme i amb el suport de tutors de manera virtual. Oferim cursos com el de Coordinador de Menjador Online, Monitor de Menjador, Curs de Vetllador Escolar i monitor de Ludoteca. Per aquells que volen una formació continuada, els monogràfics són lopció perfecta. En aquest grup, destaquem cursos com la manipulació d'aliments, l'autoestima com a fortalesa, transport escolar i iniciació a la llengua de signes. A més, oferim diferents monogràfics sota demanda a entitats o grups particulars amb un mínim de 10 alumnes com: pedagogia activa, supervivència a la naturalesa, educació i intel·ligència emocional, educació i ambient, regenerar-nos: perspectiva de gènere, xarxes i emocions, psicopatologia a l'aula. Els nostres tallers formatius sempre son una bona opció per formar-se.

Ensenyar als nens a comptar és bo, però ensenyar el que realment compta és molt millor