Curs Iniciació al Lleure Educatiu i al Voluntariat

T’agrada el món del lleure educatiu?
Aprèn a ajudar de manera efectiva, fes-te Voluntari!

Curs Iniciació al lleure Educatiu i al Voluntariat

Aquest curs és per tu, si vols formar-te en els inicis del món del lleure educatiu i també com ser voluntari.
Ens hem de formar per entendre les necessitats, com enfrontar-les i oferir la nostra ajuda de manera adequada.
Curs dirigit a persones a partir de 16 anys
Curs reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya

 Estat del curs: Obert a partir del 5 de juny a les 18h Modalitat: Presencial Lloc: La Palma – Carrer Ample, 75, 43202 Reus Dates: del 17 al 21 de juliol de 10 a 14h Últim dia d’inscripció: 12 de juliol de 2023 (sempre que quedin places) Inscripcions màximes: 25 places
25,00
 Dates: del 26 al 30 de juny del 2023  Modalitat: Presencial  Horari: de 10.00 a 14.00 hores  Lloc: Escola Esplai de Tarragona al Centre Tarraconense el Seminari C/ Sant Pau, 4 Tarragona Últim dia d’inscripció: 22 de juny de 2023 (sempre que quedin places)
25,00
 Dates: del 17 al 21 de juliol del 2023  Modalitat: Presencial  Horari: de 9.30 a 13.30 hores  Lloc: Biblioteca Tirant Lo Blanc C/ de la Unió, 30 de Vallmoll Últim dia d’inscripció: 13 de juliol de 2023 (sempre que quedin places) Preu: 7 € (Empadronats al Municipi) Preu: 15 € (No empadronats al Municipi)
7,0015,00
 Data inici: 26.06.2023  Data fi: 30.06.2023  Modalitat: Presencial  Horari: De 10:00 h a 14:00 h  Lloc: Casa de la Cultura. C/ Hospital, s/n 43424 Sarral Últim dia d’inscripció: 10 de juny de 2023 (sempre que quedin places)
48,00

Sobre el Curs

El curs d’Iniciació al Lleure Educatiu i al Voluntariat és un programa de formació, adreçat a joves que encara no tenen els 18 anys que estan interessats en formar-se en el camp del lleure.
El curs ajuda a tenir una visió clara dels món del lleure i a la vegada capacita als alumnes per realitzar tasques de premonitor i d’ajudant als monitors en casals, colònies, campaments….

Descripció

La societat ens demana: anàlisi de les mancances de l’entorn.
El voluntariat com a resposta.
La persona voluntària: motivacions i perfil.
Drets i deures dels voluntaris.
Ajudar els monitors a les activitats d’estiu: una experiència de voluntariat.
El valor educatiu de les activitats d’estiu.
El projecte de la colònia.
Feines i funcions de l’ajudant de monitor.
Pautes d’actuació en relació als infants, a l’equip i a les famílies.

Destinataris i Durada

Persones a partir de 16 anys que vulguin iniciar la seva tasca de voluntariat en centres d’educació en el lleure.

Aquesta formació té una durada de 20h

Objectius
 1. Introduir als alumnes en el món del lleure
 2. Oferir els coneixements bàsics d’iniciació a l’educació en el lleure
 3. Aprendre recursos i tècniques bàsiques per desenvolupar tasques d’educació en el lleure a entitats
 4. Donar a conèixer la realitat del lleure
 5. Augmentar la consciència de la tasca educativa dels joves vers els infants
 6. Viure l’esplai com a font d’educació
Què estudiaràs
 • Dinàmiques de grup
 • El paper del monitor
 • Cançons i danses
 • Educació en valors
 • Jocs
 • Animació
 • La vida a l’esplai
 • Grup d’infants
Assistència

És obligatori el 100% d’assistència a les sessions del curs. Es valorarà l’aprofitament del curs a través de les actituds (disposició al diàleg, cohesió de grup…), les aptituds adquirides i l’assistència a les sessions.
En acabar, s’obtindrà el Certificat acreditatiu de la Fundació Santa Maria de Siurana.
Curs reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.

FAQ

Algunes de les preguntes frequents que ens feu tenen una sencilla resposta aquí mateix.

Puc fer el curs si em queda un mes per fer els 16 anys?

Si els fas en els dos mesos següents de començar el curs sí.

Puc faltar algun dia de classe?

No, El Curs d’Iniciació al lleure i al Voluntariat és amb assistència del 100%.

Ens facilitaran les pràctiques?

No son obligatories les pràctiques en aquesta formació, però si l’alumne vol fer pràctiques, pot buscar una entitat i fer-les. L’Escola no farà cap gestió sobre aquestes pràctiques.

A la Fundació Siurana de Santa Maria disposem de gran varietat de cursos de formació, tant en línia com presencials. Dins de Lleure Educatiu pots trobar cursos com: monitor de lleure infantil i juvenil, curs de director de lleiure infantil i juvenil, iniciació al lleure educatiu i voluntariat, activa't al lleure i monogràfics. L'Educació al lleure és un conjunt d'activitats i experiències que es fan en el lleure d'infants i joves amb intenció pedagògica fora de l'àmbit familiar i el currículum escolar. Això els ajuda a sortir de la seva zona de confort, adquirir habilitats socials, competències i sentint-se protagonistes de la seva pròpia vida. D'altra banda, també oferim cursos de lleure escolar com les nostres formacions de coordinador de menjador, de monitor de menjador, de vetllador escolar, curs de monitor de Ludoteca i monogràfics. Amb la finalitat de fer els nostres cursos el més accessibles possibles, oferim cursos 100% online. Això permet avançar des de la comoditat de les cases, al vostre ritme i amb el suport de tutors de manera virtual. Oferim cursos com el de Coordinador de Menjador Online, Monitor de Menjador, Curs de Vetllador Escolar i monitor de Ludoteca. Per aquells que volen una formació continuada, els monogràfics són lopció perfecta. En aquest grup, destaquem cursos com la manipulació d'aliments, l'autoestima com a fortalesa, transport escolar i iniciació a la llengua de signes. A més, oferim diferents monogràfics sota demanda a entitats o grups particulars amb un mínim de 10 alumnes com: pedagogia activa, supervivència a la naturalesa, educació i intel·ligència emocional, educació i ambient, regenerar-nos: perspectiva de gènere, xarxes i emocions, psicopatologia a l'aula. Els nostres tallers formatius sempre son una bona opció per formar-se.

L’ensenyament que deixa empremta no és el que es fa de cap a cap, sinó de cor a cor