Cursos de Voluntariat

Formacions del Pla de Formació de l’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya-PFAVC:

 

Formacions del Pla de Formació de l’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya-PFAVC: si sou una entitat o un ens local i esteu interessats en fer formació poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Aquestes son algunes de les formacions que fem:

Contacta amb nosaltres:

Si vols rebre informació dels nostres cursos, envians aquest formulari.

Vull rebre informació sobre els cursos

3 + 1 =

Què és ser voluntari

Cursos de Voluntariat
Cursos de Voluntariat
  •  Voluntarietat. El voluntariat, l’acció voluntària, és el resultat d’una lliure elecció, és una opció ètica, personal, gratuïta, que no espera retribució o recompensa. La paraula exacta no és desinterès, perquè la persona voluntària té interès, molt interès i obté satisfacció en les seves motivacions personals.

 

  • Solidaritat. El voluntariat, l’acció solidària sols existeix quan repercuteix en els altres, quan el seu interès és col·lectiu, general, públic. El voluntariat és un mitjà per donar resposta a les necessitats, problemes i interessos socials, i no una finalitat en sí mateixa per satisfer a les persones voluntàries. L’acció voluntària suposa un compromís solidària per millorar la vida col·lectiva.

 

  • Acció. El Voluntariat es realitza, és acció. Si es queda sols en un esperit de bona persona, de bon ciutadà, acaba essent quelcom buit i sense sentit. També és cert que no és possible la pura acció sense “esperit”, sense valors. Però el que canvia el món, el que enfronta els problemes i les necessitats, és l’acció.

 

  • Organització. L’objectiu del voluntariat és millorar la realitat, transformar el món, i fer-ho de manera eficaç. El voluntariat requereix actuar organitzadament, unint forces, no es pot fer de manera improvisada. Per tant l’acció voluntària ha de ser una acció organitzada, sistemàtica, sinèrgica, que requereix una organització d’associacions o fundacions en les quals actuar.

No has viscut fins que no hagis fet alguna cosa per algú que mai et pugui pagar