CENTRES D'ESPLAI

Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de Tarragona

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de Tarragona (MCECC-Tarragona) forma part del MCECC, una federació de Centres d’Educació en el Lleure presents a les diferents diòcesis catalanes, que agrupa 126 esplais federats, distribuïts en les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida, Mallorca i Andorra.

El MCECC Tarragona agrupa en una línia comú diferents centres i grups organitzadors d’activitats educatives en el temps de lleure. La seva finalitat és potenciar la creació de nous grups i centres, vetllar pel creixement i consolidació dels centres federats, donar suport a les seves necessitats i contribuir en la difusió de les seves activitats.

Com a federació, li correspon agrupar aquells centres i grups d’esplai cristians que formen part de l’arxidiòcesi de Tarragona. La funció que se li atribueix és la de satèl·lit vertebrador, informador, assessor i gestor dels possibles recursos tècnics, formatius i econòmics que facilitin la tasca diària dels centres d’esplai.  El MCECC – Tarragona agrupa actualment 19 centres d’esplai.

Activitats organitzades pel MCECC Tarragona

Beques

Des del MCECC Tarragona atorguem beques per a infants i joves en situacions desafavorides, especialment en el Casal d’Estiu.

Formacions

Tres jornades formatives anuals dirigides a l’equip de monitoratge dels centres d’esplais, específiques i personalitzades segons les demandes dels monitors i monitores del MCECC–Tarragona per tal de garantir la formació continuada.

Trobada de consiliaris i responsables

Una trobada de caire anual, amb els responsables i consiliaris dels centres d’esplai del MCECC Tarragona, amb l’objectiu de treballar la pastoral en el lleure.

Dia Universal del Drets dels Infants
El 20 de novembre al MCECC Tarragona ho celebrem en tó festiu, per recordar i reivindicar els drets que tenen tots els infants del món.
Punt de Trobada

Una trobada anual amb les monitores i monitors que formen part del MCECC Tarragona, amb la finalitat de compartir experiències, valors, aprenentatges, formació i escolta de noves propostes.

Trobada d’infants

Una trobada anual amb els esplais del territori per compartir un dia ple d’activitats i aventures. Cada any amb un esplai com a amfitrió i en un poble o ciutat diferent. El dia perfecte per conèixer altres infants del territori.

TourJove
És la diada anual on els adolescents dels centres d’esplai del MCECC- Tarragona es troben amb l’objectiu de proporcionar un espai d’intercanvi, vinculat a la transmissió de valors cívics i al compromís social, i mostra un model d’oci alternatiu. Tota la trobada s’emmarca sota un mateix lema i centre d’interès.
Mundialet d’esplais

Una jornada lúdica on els monitors i monitores dels esplais del territori podran gaudir d’un dia d’activitats esportives competint de manera sana i creant un ambient cohesionat i distès per poder crear vincles i relacions entre esplais.

Pujada a Siurana (PAS)

La idea d’aquesta activitat es que puguin participar tot tipus de persones, sense tenir en compte la condició física, per això hi haurà dos maneres de pujar a Siurana:

Els cursos online et permeten avançar des de casa al teu ritme. La formació online i l'especialització d'educacions al camp de voluntariat com a professional és una de les nostres activitats principals. A la Fundació Siurana de Santa Maria disposem de gran varietat de cursos de formació, tant en línia com presencials. Dins de Lleure Educatiu pots trobar cursos com: monitor de lleure infantil i juvenil, curs de director de lleiure infantil i juvenil, iniciació al lleure educatiu i voluntariat, activa't al lleure i monogràfics. L'Educació al lleure és un conjunt d'activitats i experiències que es fan en el lleure d'infants i joves amb intenció pedagògica fora de l'àmbit familiar i el currículum escolar. Això els ajuda a sortir de la seva zona de confort, adquirir habilitats socials, competències i sentint-se protagonistes de la seva pròpia vida. D'altra banda, també oferim cursos de lleure escolar com les nostres formacions de coordinador de menjador, de monitor de menjador, de vetllador escolar, curs de monitor de Ludoteca i monogràfics. Amb la finalitat de fer els nostres cursos el més accessibles possibles, oferim cursos 100% online. Això permet avançar des de la comoditat de les cases, al vostre ritme i amb el suport de tutors de manera virtual. Oferim cursos com el de Coordinador de Menjador Online, Monitor de Menjador, Curs de Vetllador Escolar i monitor de Ludoteca. Per aquells que volen una formació continuada, els monogràfics són lopció perfecta. En aquest grup, destaquem cursos com la manipulació d'aliments, l'autoestima com a fortalesa, transport escolar i iniciació a la llengua de signes. A més, oferim diferents monogràfics sota demanda a entitats o grups particulars amb un mínim de 10 alumnes com: pedagogia activa, supervivència a la naturalesa, educació i intel·ligència emocional, educació i ambient, regenerar-nos: perspectiva de gènere, xarxes i emocions, psicopatologia a l'aula. T'interessa la formació que oferim a la Fundació Siurana? Anima't i fes els cursos online amb nosaltres.

La gran meta de l'educació no és el coneixement, sinó l'acció