Els abraços.

Independentment que siguem o no persones afectuoses, tothom necessita una mica de contacte físic. Sentir-nos estimats és important per a tothom, per això moltes vegades busquem refugi a les abraçades dels nostres amics o el nostre cercle més proper.

Sabies que fer abraçades va molt més enllà d’un contacte físic? Avui coneixem els beneficis que aporten les abraçades.

Moltes vegades, ens cenyim a fer dos petons a les galtes davant una abraçada, ja que aquests últims els reservem per a la intimitat. El curiós, és que les abraçades tenen moltíssims avantatges i hauríem de donar aquestes mostres d’afecte més sovint, ja des de petits.

AVANTATGES DELS ABRAÇOS

Quan ens fan una abraçada podem sentir seguretat, amor i fins i tot relax. Coneix alguns dels beneficis de les abraçades:

  1. Incrementen la nostra confiança i seguretat: Ens fan sentir protegits, recolzats i ens aporten confiança. Això ens ajudarà en situacions de nervis.
  2. Més felicitat i més bon estat d’ànim! En abraçar s’allibera una substància anomenada serotonina, que augmenta la nostra autoestima i ens omple de felicitat.
  3. Redueix sentiments negatius com l’apatia o l’enuig. Les abraçades estimulen la circulació, per això ajuden a eliminar la tensió del nostre cos.
  4. Les abraçades enforteixen el sistema immunitari, ja que tant donar com rebre abraçades implica una activació del nostre cos que afavoreix la creació de glòbuls blancs.
  5. Rejoveneix el teu cos, ja que s’afavoreix l’oxigenació dels nostres teixits omplint les nostres cèl·lules de vida i evitant un envelliment prematur, qui no es vol sentir més jove?
  6. Ens ajuden a prevenir la demència, gràcies al fet que ens brinden tranquil·litat i ens ajuden a equilibrar el nostre sistema nerviós.
  7. Disminueixen la pressió arterial, alliberem una substància anomenada oxitocina en activar-se el nostre cos amb l’abraçada. Gràcies a això, la nostra pressió arterial es disminueix. Abraça per regular-la!

 

Després de llegir els múltiples avantatges dels abraços, esperem que la gent s’animi a trencar la visió de la societat.