Informació curs Monitor/a

Informació curs de monitor

El curs de Monitor i Monitora és un programa de formació, adreçat a aquelles persones que estan interessades en formar-se en el camp del lleure.

La durada del curs de monitors/es, en base a l’Ordre BSF/196/2013, de 2 d’agost, és de 310 hores, i inclou les següents etapes:

  • Una etapa teòrico-pràctica de 150 hores de duració, aquesta etapa inclou tres mòduls formatius:
    • MF1866_2  M1  – Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil.
    • MF1867_2  M2 – Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juv.
    • MF1868_2  M3 – Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure.

S’imparteix en la modalitat semi-presencial, 100 hores de manera presencial i 50 hores a l’aula virtual. Aquestes hores de e-learning l’alumne les pot realitzar dins el seu ritme d’aprenentatge des de la primera setmana de curs fins un mes desprès de la última sessió presencial del curs.

  • Una etapa pràctica i memòria que consta de 160 hores de treball educatiu en un centre educatiu de lleure que tingui conveni amb l’Escola de l’Esplai de Tarragona. L’Escola pot informar, si es demana, dels llocs per a poder realitzar les pràctiques amb els quals té conveni, però la recerca del centre corre a càrrec de l’alumne/a.

Al acabar les pràctiques s’ha de presentar la memòria de les mateixes d’acord amb el guió de l’Escola.

Un cop superat tot el procés acadèmic s’obté el Diploma i Carnet de Monitor/a d’Activitats de Lleure Infantil i Juvenil que atorga la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Torna cap a dalt