Informació curs Director/a

Informació Curs de Director

El curs de Directors i Directores és un programa de formació, adreçat a aquelles persones que estan interessades en formar-se en el camp del lleure.

La durada del curs de directors/es, en base a l’Ordre BSF/196/2013, de 2 d’agost, és de 410 hores, i inclou les següents etapes:

  • Una etapa teòrico-pràctica de 290 hores de duració, aquesta etapa inclou quatre mòduls formatius:
    • MF1869_3  D1 – Planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius en el temps lliure infant i juvenil.
    • MF1867_2  D2 – Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juv.
    • MF1868_2  D3 – Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure.
    • MF1870_3  D4 – Coordinació i dinamització de l’equip de monitors.   

S’imparteix en la modalitat semi-presencial, 196 hores de manera presencial i 94 hores a l’aula virtual. Aquestes hores de e-learning l’alumne les pot realitzar dins el seu ritme d’aprenentatge des de la primera setmana de curs fins un mes desprès de la última sessió presencial del curs.

  • Una etapa pràctica i memòria que consta de 120 hores de treball educatiu en un centre educatiu de lleure que tingui conveni amb l’Escola de l’Esplai de Tarragona. L’Escola pot informar, si es demana, dels llocs per a poder realitzar les pràctiques amb els quals té conveni, però la recerca del centre corre a càrrec de l’alumne/a.

Al acabar les pràctiques s’ha de presentar la memòria de les mateixes d’acord amb el guió de l’Escola.

Un cop superat tot el procés acadèmic s’obté el Diploma i Carnet de Director/a d’Activitats de Lleure Infantil i Juvenil que atorga la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Torna cap a dalt